Ochrana osobných údajov

Zásady ochrany osobných údajov

Ochrana údajov týkajúcich sa užívateľov našich web stránok je pre nás dôležitá, preto sa snažíme, aby ste sa cítili bezpečne, keď nám poskytujete Vaše osobné údaje pri využívaní našej stránky.

Účel spracovania osobných údajov 

Spracovávame osobné údaje užívateľov webstránky za účelom riadneho plnenia záväzkov z kúpnych zmlúv, uzatvorených cez internetový obchod. To znamená údaje, ktoré sú potrebné na:

- registráciu na webstránke

- uzatvorenia kúpnej zmluvy

- vybavenie objednávky

- dodanie tovaru objednaného užívateľom

- uplatnenie spotrebiteľských práv (napr. odstúpenie od zmluvy, reklamácia tovaru)

Aké typy údajov spracúvame

Spracúvavame od vás nasledujúce osobné údaje:

- meno a priezvisko

- mailová adresa

- telefónne číslo

- adresa trvalého bydliska

- adresa doručenia

- IP adresa

- IČO (ak sa jedná o spoločnosť, pre riadne vystavenie faktúry)

- DIČ (ak sa jedná o spoločnosť, pre riadne vystavenie faktúry)

Právny základ spracovania osobných údajov

Osobné údaje spracvávané v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 z 27. apríla o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len "Nariadenie") a Zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len "Zákon").

Váš súhlas na spracovanie osobných údajov je dobrovoľný, avšak odmietnutie udelenia súhlasu vám neumožní registrovať sa a nakupovať cez webstránku

V súvislosti so spracovaním vašich osobných údajov, máte nasledovné práva:

- kedykoľvek môžete požiadať, aby sme Vaše osobné údaje vymazali a to bez udania dôvodu. Žiadosť o vymazanie údajov nebude mať vplyv na spracúvanie údajov pred podaním žiadosti, t.j. neovplyvní predchádzajúce činnosti. Vymazanie údajov znamená, že váš účet na webovej stánke bude vymazaný a my nebudeme už viac spracovávať žiadne vaše osobné údaje. Žiadosť môžete kedykoľvek podať mailom na adrese info@sperkyjm.sk alebo písomne

- kedykoľvek môžete požiadať o opravu alebo o doplnenie vašich osobných údajov. Môžete to urobiť i vy osobne, po prihlásení na váš účet

- kedykoľvek môžete požiadať o obmedzenie spracúvania vašich osobných údajov, čo sa týka doby spracúvania alebo rozsahu - budeme ich spracúvať v súlade s vašou požiadavkou. Obmedzenie nebude mať vplyv na spracúvanie údajov pred doručením žiadosti

Vaša žiadosť bude vybavená do jedného mesiaca od prijatia žiadosti

Doba uchovávania osobných údajov

Vaše osobné údaje uchovávame do doby, kým nie je Váš Užívateľský účet na webstránke vymazaný. Môže byť vymazaný na vašu žiadosť alebo ak odvoláte súhlas so spracovaním vašich osobných údajov, ak budete namietať proti spracovaniu vašich osobných údajov alebo požiadate o ich vymazanie.

Poskytnutie údajov tretím stranám

V súlade s ust. §15 ods. 1 písm. e) bod 3 a bod 4 ZnOOÚ pri spracúvaní osobných údajov kupujúceho sa predpokladá, že osobné údaje kupujúceho budú poskytnuté a sprístupnené nasledovným tretím stranám:

Slovenská pošta, a.s., Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica 1

IČO: 36631124, IČ DPH: SK2021879959

------

Direct Parcel Distrubution SK s.r.o., Technická 7, 821 04 Bratislava

IČO: 35834498

Cookies

Za účelom zabezpečenia správneho fungovania tejto webovej stránky sa vo vašom zariadení ukladajú malé dátové súbory s názvom cookies. V dnešnej dobe je to bežno používaný nástroj. 

Čo sú cookies?

Cookie je malý textový súbor, ktorý webové stránky ukladajú do vášho počítača alebo mobilného zariadenia pri prehliadaní webových stránok. Umožňuje webovej lokalite zapamätať vaše akcie a predvoľby (napr. prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a iné predvoľby zobrazenia) v priebehu určitého časového obdobia, takže ich nemusíte znova zadávať pri opätovnom prehliadaní webových stránok.

Ako používame cookies?

Naše webové stránky používajú súbory cookie na zapamätanie nastavení používateľa a lepšie prispôsobenie webových stránok záujmom návštevníka. Hoci cookies nie sú bezpodmienečne potrebné na fungovanie webových stránok, ponúkajú pri návšteve webových stránok vyšší komfort. Tieto súbory cookie môžete odstrániť alebo zablokovať, avšak v takom prípade niektoré funkcie týchto webových stránok nemusia fungovať podľa určenia. Informácie týkajúce sa súborov cookie sa nepoužívajú na to, aby vás osobne identifikovali. Tieto súbory cookie sa nepoužívajú na iné účely ako tie, ktoré sú tu popísané.

Ako kontrolovať súbory cookie

Cookies môžete ovládať a / alebo vymazávať podľa vlastných potrieb. Môžete odstrániť všetky súbory cookie, ktoré sú už uložené v zariadení, a väčšina prehliadačov povolí nastavenia, ktoré zabraňujú ukladaniu súborov cookie. V takomto prípade budete pravdepodobne musieť manutálne upraviť niektoré nastavenia pri každom prehliadaní webových stránok a niektoré služby a funkcie.

Cookies, ktoré sa zberajú za účelom merania návštevnosti webu a vytvárania štatistík týkajúcich sa návštevnosti a správania návštevníkov na webe, sú posudzované v podobe hromadného celku a v anonymnej podobe, ktorá neumožňuje identifikáciu jednotlivca.

Cookies sú ukladané najviac po dobu 5 rokov (platí pre cookies za účelom zbierania návštevnosti). Cookies pre cielenie reklamy sú ukladané po dobu 90 dní.

Zhromaždené cookies súbory sú spracované ďalšíme spracovateľmi:

Poskytovateľom služby Google Analytics a reklamného systému Google AdWords prevádzkovanej spoločnosťou Google Inc., sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Spracovanie osobných údajov je vykonávané prevádzkovateľom osobných údajov, osobné údaje však môže spracovávať aj:

Poskytovateľ služby Facebook Ads., prevádzkovanej spoločnosťou Facebook Inc., sídlom 1601, Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA

Vyššie uvedené spoločnosti ďalej s cookies nakladajú v súlade s ich zmluvnými podmienkami, ktoré nájdete predovšetkým na:

https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=cs

https://policies.google.com/privacy/updatte?=cs

https://www.facebook.com/policy.php

Je vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať. V takom prípade sa môže stať, že bude pre vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.